Laten we samen trainen!

Pilates & More

Pilates is een trainingsmethode waarbij de focus ligt op een krachtig en flexibel lichaam. De oefeningen zijn gericht op een sterke core, van daaruit train je met beheersing en goede coördinatie het hele lichaam. De “& More” staat voor het meer conditionele gedeelte in deze les. Snelle bewegingen zorgen voor een verhoogde hart/long werking waardoor je ook conditioneel sterker wordt. De oefeningen bij Pilates & More voer je uit op de mat.

Soft Pilates

Soft Pilates is de rustige variant van Pilates & More. De oefeningen zijn ook op de mat en er wordt minder gebruik gemaakt van de muziek.

Het tempo ligt lager zodat de controle en het bewust werken met je lichaam makkelijker wordt. Iedereen kan meedoen. De oefeningen worden altijd opgebouwd van makkelijk naar moeilijk. Je doet wat je kan en voelt wat bij je past.

Shapen

Je lichaam “shapen” ofwel vorm geven is helemaal van deze tijd: ‘gespierde armen’, ‘vlakke buik’ en ‘flinke billen’ is de mode en wordt vooral via social media getoond!

Alsof het een fluitje van een cent is om jezelf zo te vormen via trainen. Helaas is “shapen” oftewel plaatselijk afvallen en/of aankomen niet zo eenvoudig. Afvallen lukt via je voeding maar nooit op de plaatsen die jij graag als eerste wil. Aankomen oftewel meer spieren en minder vet kun je bereiken, maar wel door bezig te zijn met je voeding en hard te trainen. Betekent dit dat je de hoop moet opgeven?

Nee hoor, alleen je doel bijstellen naar een haalbaar, fijn lichaam wat bij jou past. Trainen gaat je zeker vorm geven, alleen duurt dat een tijdje. Dus om ervoor te zorgen dat je niet teleurgesteld wordt en daarom het trainen opgeeft, gaan we anders aan de slag! De trainingen zijn vrij kort, van 15 tot 30 minuten. Ze bestaan uit spierversterkende oefeningen (buik, billen, benen en armen) en cardio training. Dit laatste doen we omdat je nu eenmaal meer (visceraal)vet verbrandt via cardio training. De trainingen van HIIT passen ook prima bij het shape programma. Ontdek mijn “start to shape”! 

Daarnaast kun je het ideale voedingsplan voor jou gaan maken! Afvallen als je wilt, maar meer gericht op volhouden! Het programma coaching ‘over gewicht’ gaat hierover! Begin, doe mee en krijg een andere kijk op ‘diëten’.

Ontspanning &

adem oefeningen

Ontspanning is net zo belangrijk als inspanning, immers geen training zonder herstel. Ontspanning zorgt voor dat herstel en vermindert de stress in het lichaam.  Neem even de tijd en zorg dat je niks moet. Ontspannen met een ‘to do list’ in je achterhoofd is niet fijn.

Je ademhaling wordt wel de brug tussen lichaam en geest genoemd. Je kunt je ademhaling sturen, maar ademen gaat ook vanzelf zonder dat je erover hoeft na te denken. Tijdens de ademoefeningen leer je ademen naar je borst, je flanken en je buik. Je voelt wat het doet met je lichaam en vooral de belangrijke rol van buikademhalen bij ontspanning. Daarnaast leer je wat ‘bracen’ is en ‘ademen over de brace’. Op deze manier kun je je ademhaling inzetten tijdens trainen! Het maakt je stabieler en sterker.

HIIT (High Intensity Interval Training)

HIIT is een conditie training waarbij je korte periodes van intensiteit afwisselt met korte momenten van rust. Of je nu sterker wilt worden of je conditie wilt verbeteren met deze training kan je beide doelen bereiken.

Tabata is een voorbeeld van een High Intensity Interval Training. Tijdens een Tabata training ga je 20 seconden hard aan het werk, gevolgd door 10 seconden rust! Door de keuze van de oefeningen train je heel je lichaam. Naast staande oefeningen komen de Pilates oefeningen ook aan bod, alleen in een ander jasje. Let op dat je altijd meedoet met de warming-up* en dat je de oefeningen goed en beheerst kan uitvoeren.

7-Minutes workout is nog een voorbeeld van HIIT. je traint 30 seconden, gevolgd door 10 seconden rust! Ideaal als je weinig tijd hebt en wel je hele lichaam even wil voelen!

*Een goede warming-up maakt je lichaam wakker en klaar voor actie. Het zorgt ervoor dat je spieren zuurstof krijgen en energie kunnen gaan leveren, warm draaien.Met de warming up zorg je ervoor dat je centraal zenuwstelsel klaar is voor actie. Je centraal zenuwstelsel kan op deze manier je bewegingen beter aansturen en heb je minder kans op blessures.

Contact

Bij vragen mag je mij altijd mailen wolmoed@hotmail.com

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees het cookiebeleid voor meer informatie.  

Intuit Mailchimp logo
Website icon
Facebook icon
Instagram icon

© 2020 Wolmoed