Wolmoed Tol

"Bewegen is gezond. Gezond bewegen is beter!"

Wie ben ik? 

Mijn naam is Wolmoed Tol en sinds mijn 21e jaar ben ik zelfstandig ondernemer als oefentherapeut Mensendieck. Vanaf 2005 ben ik dit gaan combineren met (medische) sport en coaching. Coaching als het gaat om meer uit het leven te halen. Voeding en stress-managen kunnen dan onderwerpen zijn. Ik vind het heerlijk om mensen te laten ervaren wat bewegen en lekker in je vel zitten, met je kan doen.

Ik werk inmiddels 38 jaar als oefentherapeut, waarvan 17 jaar met specialisatie (medische) sport en als Vitaliteitstherapeut. Van 2008 tot en met 2018 heb ik met heel veel plezier lesgegeven aan Chivo, het kennisinstituut voor Vitaliteit & Leefstijl. Hier heb ik veel geleerd over alles wat met vitaliteit te maken heeft. Kennis overdragen met als eerste doel ‘mensen willen helpen’ is voor mij belangrijk. Het is wat mijn werk zo mooi maakt.

Verder ben ik dol op Pilates en de afgelopen jaren is mijn eigen Pilates & More les ontstaan. Een mat-Pilates maar dan anders, met gebruik van de muziek en af en toe up-tempo. De oefeningen aangepast naar de laatste ontwikkelingen als het gaat om bewegingswetenschap. Minder rug-belastend maar wel volgens de principes van Joseph Pilates. Bij Bodyline Healthcenter Hulst verzorg ik de Pilates & More lessen en een Bodytone les.

Ik begeleid op het moment mensen in groepsverband, small-group en individueel. Small group lessen zijn vooral de shape-groepen. Individueel doe ik Personal Training, Medisch Trainen en Oefentherapie. Het leukste is, wanneer iemand zo vooruit gaat, dat ‘Therapeutisch bewegen’ steeds meer ‘Medisch trainen’ kan worden. Om uiteindelijk mee te kunnen doen met groepstraining!

In deze tijd krijg ik vaak de vraag of mijn trainingen ook online te zien zijn. Vandaar de stap om video’s van mijn trainingen te maken zodat er thuis getraind kan worden. Ook de meer gerichte trainingen heb ik gefilmd. Dit is handig als het gaat om bepaalde klachten of wanneer je (nog) minder belastbaar bent. De medische kant van bewegen zeg maar. Zo is het mogelijk om op elk niveau te bewegen.

Wil jij ook thuis trainen? Heel goed plan.

Je kunt bij het pakketten aanbod lezen welke trainingen en zijn. Zo kies je wat je leuk vindt. Variëren is ook goed, jezelf eens uitdagen met een onbekende training is prima voor je lichaam.Je koopt een pakket eenmalig en zit nergens aan vast.  

Wanneer je minder belastbaar bent en klachten hebt, maar wel mag en wil bewegen kies dan voor het pakket Medisch Trainen. Hier leer je zoveel mogelijk om de pijn heen te bewegen. Zodra dit goed gaat kun je bij bijvoorbeeld soft Pilates lessen meedoen.

!

Ik hoop je gauw te zien in de online omgeving! 

Groetjes, Wolmoed

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees het cookiebeleid voor meer informatie.  

Intuit Mailchimp logo
Website icon
Facebook icon
Instagram icon

© 2020 Wolmoed